porkkana

Masu on kouluruoan koti

Turun alueen koulujen ja päiväkotien ruokalistat löytyvät nyt kätevästi yhdestä osoitteesta. Masusta saat luettua myös aiheeseen liittyvät uusimmat uutiset ja ajankohtaiset ilmiöt.

 

Suomessa on maailman paras kouluruokajärjestelmä. Maksutonta kouluruokaa alettiin tarjoamaan Suomessa ensimmäisenä maailmassa jo 1940-luvulla – se on siis ollut arkipäivää jo yli 70 vuoden ajan. Suomen kouluruokajärjestelmä on etuoikeus, mutta silti sitä arvostellaan usein kovin sanoin.

Kouluruoan huono maine juontaa yleensä juurensa aikuisten omiin huonoihin kokemuksiin. Uskomukset siitä, että kouluruoka maistuu pahalta, se ei ole ravitsevaa ja samat ruoat pyörivät listalla viikosta toiseen ovat vahvoja. Tämä johtuu pitkälti tietämättömyydestä ja siitä, että kouluruoan laadukkuudesta ei ole osattu viestiä riittävästi. Sen takia Arkea halusi tehdä koulu- ja päiväkotiruoan ympärille oman verkkosivuston.

– Masun tarkoitus on nostaa kouluruoan ja sen tekijöiden arvostusta. Haluamme kasvattaa tietoisuutta kouluruoan korkeasta tasosta ja käytössä olevista laadukkaista raaka-aineista, Arkean palvelupäällikkö Sanna Uusitalo kertoo.

pinaattiletut

 

Lapset ja henkilökunta Masun keskiössä

Arkea valmistaa koulu- ja päiväkotiruoat Paimiossa, Punkalaitumella ja Turussa. Näillä alueilla toimivien koulujen ja päiväkotien ruokalistat löytyvät nyt kätevästi Masusta, josta ruokalistan pystyy hakemaan koulun tai päiväkodin nimellä. Ruokalistat näkee sivustolta aina seuraavan viikon loppuun asti, joten sen myötä jokaisen vanhemman on helpompi suunnitella myös kotona tarjottavat päivälliset.

Masuun päivitetään aktiivisesti myös artikkeleja kouluruokailuun liittyvistä uutisista ja ilmiöistä. Lukea voi esimerkiksi ruokalistojen suunnittelemisesta, päiväkotilasten lempiruoista tai siitä, mitkä ovat suurimpia haasteita lasten ravitsemuksessa. Masun avulla opitaan tunnistamaan lasten syömishäiriöt ja kerrotaan uudesta välipalakortista. Sivustolla pääsevät ääneen niin päiväkodeissa olevat lapset, koululaiset kuin henkilökuntakin – jokainen omalla tavallaan, hauskuutta unohtamatta. Masu kehittyy ja kasvaa koko ajan, ja myöhemmin sivustolla jaetaan myös reseptejä lasten suosikkiruoista kouluissa ja päiväkodeissa.

 

Mobiilisovellus verkkosivun tukena

Masun verkkosivuston rinnalle on tehty myös mobiilisovellus. Se on tarkoitettu lähinnä kouluikäisille, mutta totta kai myös kiinnostuneet vanhemmat voivat ladata applikaation. Lue lisää Masu-appista ja lataa sovellus yhdessä lapsen kanssa.