
Herkullinen sienipiirakka
8–10:lle
Valmistusaika: 1 h
(pähkinätön)
Herkullinen sienipiirakka sopii myös lounaaksi tai päivälliseksi. Piirakkaan sopivat hyvin niin kantarellitkin kuin suppilovahverotkin. Tarjoile piirakka halutessasi salaatin kera.
Piirakkataikina
150 g pehmeää voita tai margariinia
2 dl vehnäjauhoa
1 dl ruisjauhoa
3 rkl vettä
ripaus suolaa
Täyte
½ pkt pekonia
1 sipuli
5 dl sieniä
5 sentin pala kesäkurpitsaa
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 prk creme fraichea
2 kananmunaa
½ dl hienonnettua persiljaa
Valmista piirakkataikina sekoittamalla taikinan ainekset pehmeän rasvan joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi palloksi ja laita hetkeksi jääkaappiin, jotta taikina kovettuu ja on helpompi muotoilla vuokaan.
Pilko pekoni pieneksi ja laita kylmään pannuun. Kuumenna pannu ja ruskista pekonia hetki. Lisää hienonnettu sipuli, sienet ja kuutioitu kesäkurpitsa, paista keskilämmöllä noin 10 min. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Siirrä kulhoon jäähtymään hetkeksi ja lisää joukkoon creme fraiche, kananmunat ja persilja.
Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan ja lisää päälle sienitäyte. Paista sienipiirakka 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Vinkki! Voit helpottaa ja nopeuttaa leipomista käyttämällä valmista piirakkapohjaa.