kääretorttu

Kääretorttukakku marenkikuorrutteella

8:lle

Valmistusaika: 2 h

(pähkinätön)

 

Kääretorttu on helppo ja näyttävä herkku kevään ja kesän juhliin. Marenkikuorrutteen, tuoreiden marjojen ja syötävien kukkien ansiosta kakku sopii vaikka äitienpäivän brunssille tai valmistuneiden juhlapöytään.

 

Kääretorttutaikina

4 kananmunaa

4 keltuaista

3 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoa

1 dl perunajauhoa

1 tl leivinjauhetta

100 g voita tai margariinia sulatettuna

 

Marenki

4 kananmunan valkuaista

2 dl sokeria

 

Täyte

3 dl marjahilloa (esim. vadelma)

2 dl kermaa

2 rkl sokeria

1 tl vaniljasokeria

2 dl maitorahkaa

 

Pinnalle

tuoreita marjoja

syötäviä kukkia

 

Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe toisessa kulhossa. Lisää jauhoseos siivilän läpi vaahtoon varovasti nostellen. Lisää joukkoon voisula varovasti käännellen. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista keskitasolla 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. Valmista paiston aikana marenki sekoittamalla voimakkaasti valkuaisia ja sokeria marenkivaahdoksi vatkaimella tai yleiskoneessa. Levitä marenki varovasti lusikalla esipaistetun pohjan päälle ja jatka paistamista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Kumoa kypsä torttulevy varovasti toiselle puhtaalle leivinpaperille ja poista samalla pohjapaperi varovasti hivuttaen, kun torttu on hieman jäähtynyt. Jäähdytä torttulevy kunnolla ja lisää marjahillo levyn pinnalle. Vaahdota kerma ja sokerit. Lisää joukkoon rahka. Levitä täyte levyn pinnalle jättäen yläreunasta noin ¼ osa ilman vaahtoa.

Rullaa tortuksi leivinpaperin avulla alareunasta aloittaen. Anna vetäytyä jääkaapissa leivinpaperin sisällä vähintään tunnin ajan. Koristele kääretorttukakku tuoreilla marjoilla ja syötävillä kukilla.