maitosuklaavaahtoa

Maitosuklaavaahtoa ja aprikoosia

4:lle

Valmistusaika: 30 min + jäähdytys 2 h

(gluteeniton, pähkinätön)

 

Pääsiäisen ihana jälkiruoka on maitosuklaavaahto, jonka valmistus onnistuu vain kolmesta raaka-aineesta. Maitosuklaavaahdon kanssa tarjotaan vaniljaisessa liemessä marinoituja aprikooseja. Tämä helppo resepti onnistuu hyvin pienemmiltäkin kokeilta.

 

200 g maitosuklaata

4 munaa

4 dl kuohukermaa

 

Marinoidut aprikoosit

2 dl vettä

1 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

500 g aprikoosia

 

Sulata suklaa varovasti mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma. Sekoita keltuaiset hieman jäähtyneen suklaasulan joukkoon. Sekoita suklaaseos kermavaahtoon, kääntele viimeiseksi joukkoon valkuaisvaahto. Laita maitosuklaavaahto annoskulhoihin jääkaappiin jäähtymään.

Kiehauta kattilassa vesi, sokeri ja vaniljasokeri. Halkaise aprikoosit ja poista keskeltä kivet. Lisää aprikoosit sokeriliemeen ja laita jääkaappiin maustumaan vähintään kahdeksi tunniksi. Tarjoile marinoidut aprikoosit suklaavaahdon kera.