
Maitosuklaavaahtoa ja aprikoosia
4:lle
Valmistusaika: 30 min + jäähdytys 2 h
(gluteeniton, pähkinätön)
Pääsiäisen ihana jälkiruoka on maitosuklaavaahto, jonka valmistus onnistuu vain kolmesta raaka-aineesta. Maitosuklaavaahdon kanssa tarjotaan vaniljaisessa liemessä marinoituja aprikooseja. Tämä helppo resepti onnistuu hyvin pienemmiltäkin kokeilta.
200 g maitosuklaata
4 munaa
4 dl kuohukermaa
Marinoidut aprikoosit
2 dl vettä
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
500 g aprikoosia
Sulata suklaa varovasti mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma. Sekoita keltuaiset hieman jäähtyneen suklaasulan joukkoon. Sekoita suklaaseos kermavaahtoon, kääntele viimeiseksi joukkoon valkuaisvaahto. Laita maitosuklaavaahto annoskulhoihin jääkaappiin jäähtymään.
Kiehauta kattilassa vesi, sokeri ja vaniljasokeri. Halkaise aprikoosit ja poista keskeltä kivet. Lisää aprikoosit sokeriliemeen ja laita jääkaappiin maustumaan vähintään kahdeksi tunniksi. Tarjoile marinoidut aprikoosit suklaavaahdon kera.