letut

Muurinpohjaletut, marinoituja mansikoita ja jugurttikermaa

10 kpl

Valmistusaika: 2 h

(pähkinätön)

 

Letut maistuvat parhaalta muurinpohjapannussa paistettuna. Valmista lettujen kanssa marinoituja tuoreita mansikoita ja sekoita kermavaahdon joukkoon täyteläistä jogurttia – näin saat kesän parhaimmat lettukestit.

 

Marinoidut mansikat

1 l mansikoita

1 dl marjamehutiivistettä

1 dl vettä

1 rkl sokeria

 

Lettutaikina

2 kananmunaa

2½ dl vehnäjauhoja

2½ dl ohrajauhoja

1 l maitoa

½ tl suolaa

50 g sulatettua voita

voita paistamiseen

 

Jogurttikerma

2 dl vispikerma

½ dl sokeria

2 dl turkkilaista jogurttia

½ sitruunan mehu

 

Pilko mansikat muutamaan osaan. Kiehauta kattilassa marjamehutiiviste, vesi ja sokeri. Kaada lämmin liemi mansikkapalojen päälle ja jäähdytä marinoituja mansikoita jääkaapissa niin kauan, että liemi on jäähtynyt (n. 2 h).

Riko kananmunat kulhoon ja sekoita joukkoon vuorotellen jauhoja ja maitoa, jolloin saat tasaisen taikinan. Mausta ripauksella suolaa ja lisää sulatettu voi. Anna taikinan turvota vähintään 30 minuuttia.

Vaahdota kerma ja sokeri. Lisää joukkoon jogurtti ja sitruunamehu.

Kuumenna muurinpohjapannu. Lisää pannuun voita, kaada päälle noin 1 dl taikinaa pannun ulkoreunasta alkaen ja levitä taikina lastalla pannuun ohueksi kerrokseksi. Kun letun reuna on ruskistunut, irrota reunat lastan avulla pannusta, käännä lettu ja paista vielä pieni hetki. Nauti muurinpohjaletut marinoitujen mansikoiden ja jogurttikerman kanssa.