
Pannukakut
1 uunipelti
Valmistusaika: 45 min
(pähkinätön)
Parhaat hiihtoloma-aamut alkavat pannukakulla! Pannaria on helppo tuunata lähes rajattomasti kotoa löytyvillä raaka-aineilla. Tässä pannukakkuihin kolme tuunausideaa; banaani-kardemumma, mustikka-vanilja ja omena-kinuski.
Pannukakkutaikina
4 kananmunaa
1 dl sokeria
1 l maitoa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
50 g voita tai margariinia
Banaani-kardemumma
1–2 banaania
1 rkl kardemummaa
Mustikka-vanilja
2 dl pakaste- tai tuoremustikoita
1 rkl vaniljasokeria
Omena-kinuski
2 omenaa
valmista kinuskikastiketta
Vatkaa kevyesti munat ja sokeri. Lisää vuorotellen maitoa ja jauhoja pienissä erissä ja sekoita huolellisesti, jotta taikinaan ei pääse syntymään taikinakokkareita. Lisää lopuksi suola ja sulatettu voi. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja anna pannukakkutaikinan turvota uunin lämpenemisen ajan. Kaada taikina reunalliselle uunipellille, joka on vuorattu leivinpaperilla.
Banaani-kardemumma: Siivuta banaani ohuiksi siivuiksi. Lisää kardemumma pannukakkutaikinan joukkoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja ripottele ohuet banaanisiivut pannukakun pinnalle.
Mustikka-vanilja: Lisää mustikat ja vaniljasokeri pannukakkutaikinan joukkoon.
Omena-kinuski: Siivuta tai kuutioi omenat pieniksi paloiksi ja lisää pannukakkutaikinan joukkoon. Nauti kinuskia valmiin pannukakun kanssa.
Kypsennä pannukakkua 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.