uunilohi

Parempi uunilohi ja uunijuurekset

4:lle

Valmistusaika: 1 h

(pähkinätön)

 

Marraskuussa juhlittavan isänpäivän aterialle sopii tämä astetta parempi uunilohi. Se tarjoillaan uunissa paahdettujen juuresten ja perunalohkojen kera.

 

Juurekset

1 kg juureksia ja perunaa (esimerkiksi porkkanaa ja palsternakkaa)

½ dl öljyä

1 tl kuivattua timjamia

suolaa

1 rkl seesaminsiemeniä

 

1 kg lohifilee

½ tl suolaa

2 dl smetanaa

½ dl hienonnettua ruohosipulia

1 lime

 

Pese tai kuori juurekset huolellisesti ja leikkaa muutamaan osaan. Sekoita kulhossa juureksiin öljy, timjami ja suola. Laita 200-asteiseen uuniin paahtumaan noin 30 minuutiksi. Ripottele kypsien juuresten pinnalle paahdettuja seesaminsiemeniä.

Mausta lohifilee suolalla. Lisää pinnalle smetana ohueksi kerrokseksi. Ripottele pinnalle hienonnettu ruohosipuli ja siivutettu lime. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15–20 minuuttia. Tarjoile uunilohi paahdettujen juuresten kera.