
Syksyn paras marjapiirakka
8–10:lle
Valmistusaika: 45 min
(pähkinätön)
Syksyn paras marjapiirakka valmistuu itsepoimituista tuoreista marjoista. Tähän ohjeeseen sopivat kaikki marjat, voit lisätä marjoja saatavuuden mukaan ja leipoa erilaisia piirakoita. Tarjoile piirakka kermavaahdon kera.
3 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
50 g sulatettua voita
5 dl tuoreita- tai pakastemarjoja
1 rkl sokeria
1 rkl perunajauhoa
½ dl mantelilastuja
Tarjoiluun
kermavaahtoa
Vaahdota kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää kuivat aineet siivilän läpi vaahdon joukkoon. Lisää voi varovasti käännellen joukkoon.
Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan. Sekoita marjoihin sokeri ja perunajauho ja ripottele marjat kauttaaltaan piirakan pinnalle. Lisää mantelilastut marjojen päälle.
Paista piirakkaa 180-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Jäähdytä hetki ja nauti marjapiirakka kermavaahdon kera.