Makaronilaatikko

Toiveruokapäivänä syödään koululaisten ja opiskelijoiden äänestämiä suosikkeja

Perjantaina 1.10. vietetään toiveruokapäivää Turun peruskouluissa, lukioissa ja varhaiskasvatuksessa sekä Turun ammatti-instituutin Aninkaisten ja Ruiskadun yksiköissä. Ruokalistalla on tuolloin lasten ja nuorten äänestämät uunimakkara ja perunasose sekä kasvisruokana kasvispyörykät.

Viikoilla 34 ja 35 toteutettuun toiveruokakyselyyn vastaasi kaiken kaikkiaan huikeat 5564 henkilöä. On upeaa, että vastauksia tuli näin runsaasti! Kiitos äänestykseen osallistujille!  

Uutena toiveruokaruokalistalle nousi tortillat. Tortillat ovat olleet pitkään oppilaiden toiveena ja se saatiin vihdoin tänä syksynä toteutumaan ruokalistalle. Mahtaako seuraavassa toiveruokakyselyssä tortilla kiriä ykköseksi, ken tietää. 😊

Avoimessa vastauskentässä oppilaiden oli mahdollista esittää toiveita ruokalistan ulkopuolelta. Vastauksissa esiintyi tuttuja suosikkeja: Pizza, hampurilainen ja kananugetit. Uusina aterioina puolestaan toivottiin kevätkääryleitä, broileria nuudelin kanssa ja suomalaista perinneruokaa karjalanpaistia.
 

Äänestyksen TOP 3

  1. Uunimakkara ja perunasose
  2. Tortillat
  3. Kalapuikot ja kylmä tillikastike

Äänestyksen TOP 3 kasvisruoka

  1. Kasvispyörykät
  2. Tortilla, weefy-täytteellä
  3. Kasvismakaronilaatikko ja Falafel-pyörykät jakavat kolmannen sijan.