tortilla

Tortillat takaisin kouluravintolan listalle

Lasten jokavuotinen kouluruokasuosikki tekee nyt paluun useamman vuoden tauon jälkeen. Jatkossa koululaiset pääsevät herkuttelemaan lounaalla herkullisilla tortilloilla.

 

Tiistaina 31.8. koittaa monelle odotettu päivä, kun kouluruokailusta jo useamman vuoden tauolla olleet tortillat palaavat takaisin kouluravintoloiden lounaslistoille. Ne ovat olleet jo pitkään lasten toiveruokien joukossa, ja nyt ne oli mahdollista ottaa takaisin kiertävälle listalle.

– Jatkossa tortilloja löytyy lautaselta viiden viikon välein. Aiemmin tortillan haasteena oli muun muassa sen täytteiden tasapainottaminen. Nyt tortillat ovat olleet jo pitkään osa suomalaista ruokakulttuuria ja sen myötä lapset osaavat varmasti rakentaa sopivan annoksen, Arkean tuote- ja palvelusuunnittelija Jarkko Malmberg kertoo.

Tortillat täytetään linjastosta omaan makuun sopivilla täytteillä. Valikoimassa on jauheliha-maissitäyte, vegaaneillekin sopiva Veefystä tehty kasvisporoteiinitäyte, salaatti sekä kurkku- ja tomaattilohkot. Tortillat viimeistellään kermaviili-tomaattikastikkkeella.