
Vappupiknikin parhaat hodarit
8:lle
Valmistusaika: 30 min
(pähkinätön, kananmunaton)
Vappupiknikin parhaisiin hodareihin nähdään hieman enemmän vaivaa ja täytteet valmistetaan itse. Coleslaw ja raikas yrttijogurtti täytteinä nostavat hodarit aivan uudelle tasolle!
8 hodarisämpylää
8 nakkia
Coleslaw
¼ pieni valkokaali (n. 200 g)
1 porkkana
½ sitruunan mehu
½ tl suolaa
1 dl majoneesia
1 dl kermaviiliä
Yrttijogurtti
2 dl turkkilaista jogurttia
½ sitruunan mehu
1 tl sinappia
2 rkl hienonnettuja yrttejä (esim. persiljaa, basilikaa, minttua)
Siivuta kaali ohuiksi siivuiksi ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Laita kulhoon ja sekoita joukkoon sitruunamehu ja suola. Lisää majoneesi sekä kermaviili ja sekoita. Laita jääkaappiin maustumaan.
Sekoita jogurttiin sitruunamehu ja sinappi, lisää joukkoon hienonnetut yrtit. Anna jogurttikastikkeen maustua jääkaapissa ennen tarjoilua puolen tunnin ajan.
Lämmitä hodarit ja nakit uunissa tai grillissä ja tarjoile coleslaw-salaatin ja yrttijogurtin kera.