
Hellepäivien pelastus – itse tehty vadelmasorbetti
n. 8 kpl
Valmistusaika: 30 min + jäähdytys vähintään 4 h
(maidoton, laktoositon, gluteeniton, pähkinätön)
Ihanat itsetehdyt vadelmasorbetit maistuvat kuumana kesäpäivänä. Jäätelömuotteihin voi ripotella muitakin tuoreita marjoja saatavuuden mukaan.
200 g suomalaisia vadelmia (pakaste)
1 rkl sitruunamehua
1 dl tomusokeria
3 valkuaista
1 dl vadelmia jäätelömuotteihin
Sulata vadelmia hetki huoneenlämmössä tai mikrossa. Lisää joukkoon sitruunamehu sekä tomusokeri ja soseuta tehosekoittimella tai sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.
Erottele kananmunan valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto vadelmaseoksen joukkoon käännellen.
Laita vadelmia tai muita marjoja paloina jäätelömuotteihin ja kaada sorbettimassa päälle. Pakasta vähintään neljä tuntia ja nauti!