
Kalapuikot, pinaattimuusi ja tartarkastike
4:lle
Valmistusaika: 1 h
(soijaton, pähkinätön, ei sisällä selleriä)
Kalafileestä valmistetut itsetehdyt kalapuikot ovat todella herkullisia ja rapeita. Kalapuikkojen kanssa maistuu vihreä pinaattimuusi ja tartar-kastike.
Pinaattimuusi
1 kg jauhoisia perunoita
2 dl maitoa
100 g pinaattia (pakaste)
50 g voita
ripaus suolaa
Tartarkastike
1 dl majoneesia
1 dl kermaviiliä
1 dl kurkkusalaattia
2 rkl tilliä hienonnettuna
600 g kalafileetä
1 tl suolaa
1 dl vehnäjauhoa
1 kananmuna
2 dl korppu -tai pankojauhoa
½ dl rypsiöljyä paistamiseen
½ sitruunan mehu
Valmista tartarkastike sekoittamalla kulhossa majoneesi, kermaviili ja kurkkusalaatti. Hienonna tilli ja lisää kastikkeen joukkoon.
Leikkaa kalafilee kalapuikon kokoisiksi paloiksi. Mausta fileepalat molemmin puolin suolalla. Laita yhdelle lautaselle vehnäjauhot, toiselle kananmuna, jonka rakenne on sekoitettu rikki ja kolmannelle korppujauhot. Kierittele kalapalat ensin vehnäjauhoissa, seuraavaksi kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Paista kalapuikot rapeaksi öljyssä pannulla n. 2 minuuttia molemmin puolin. Pirskota valmiiden kalapuikkojen pinnalle sitruunamehua.