kalapuikot

Kalapuikot, pinaattimuusi ja tartarkastike

4:lle

Valmistusaika: 1 h

(soijaton, pähkinätön, ei sisällä selleriä)

 

Kalafileestä valmistetut itsetehdyt kalapuikot ovat todella herkullisia ja rapeita. Kalapuikkojen kanssa maistuu vihreä pinaattimuusi ja tartar-kastike.

 

Pinaattimuusi

1 kg jauhoisia perunoita

2 dl maitoa

100 g pinaattia (pakaste)

50 g voita

ripaus suolaa

 

Tartarkastike

1 dl majoneesia

1 dl kermaviiliä

1 dl kurkkusalaattia

2 rkl tilliä hienonnettuna

 

600 g kalafileetä

1 tl suolaa

1 dl vehnäjauhoa

1 kananmuna

2 dl korppu -tai pankojauhoa

½ dl rypsiöljyä paistamiseen

½ sitruunan mehu

 

Kuori perunat ja laita kattilaan suolalla maustettuun kiehuvaan veteen niin, että perunat peittyvät. Keitä perunat kypsiksi n. 20 minuuttia ja kaada vesi pois kattilasta. Laita toiseen pieneen kattilaan maito, pakastepinaatti ja voi. Kuumenna, kunnes voi on sulanut. Muhenna perunat muusiksi ja lisää maitoseos ohuena nauhana muusin joukkoon koko ajan vatkaten. Mausta pinaattimuusi ripauksella suolaa.

Valmista tartarkastike sekoittamalla kulhossa majoneesi, kermaviili ja kurkkusalaatti. Hienonna tilli ja lisää kastikkeen joukkoon.

Leikkaa kalafilee kalapuikon kokoisiksi paloiksi. Mausta fileepalat molemmin puolin suolalla. Laita yhdelle lautaselle vehnäjauhot, toiselle kananmuna, jonka rakenne on sekoitettu rikki ja kolmannelle korppujauhot. Kierittele kalapalat ensin vehnäjauhoissa, seuraavaksi kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Paista kalapuikot rapeaksi öljyssä pannulla n. 2 minuuttia molemmin puolin. Pirskota valmiiden kalapuikkojen pinnalle sitruunamehua.