myslipatukat

Marjaisat myslipatukat

8 kpl

Valmistusaika: 1 h

(maidoton, laktoositon)

 

Myslipatukat on helppo valmistaa itse ja ottaa mukaan evääksi. Valmistamalla myslipatukat itse tiedät tarkalleen, mitä välipalalla syöt.

 

50 g voita

1 dl hunajaa

2 dl cashewpähkinöitä

8 dl mysliä

2 dl pakastekuivattuja marjoja (esim. mansikkaa, vadelmaa, mustikkaa)

2 kananmunaa

 

Mittaa kattilaan voi ja hunaja. Kuumenna sekoitellen, kunnes voi sulaa. Rouhi pähkinät. Sekoita mysli, pähkinät ja pakastekuivatut marjat keskenään. Kaada voi-hunajaseos mysliseoksen joukkoon ja sekoita. Lisää joukkoon kananmunat.

Vuoraa pitkä leipävuoka leivinpaperilla. Painele mysliseos tiiviisti vuokaan. Paista uunissa 175 asteessa 20 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea. Anna myslivuoan jäähtyä ja leikkaa kahdeksaksi patukaksi.

Vinkki! Patukoista saa tiiviimmät, jos laitat vuoan jääkaappiin yön ajaksi ja esimerkiksi maitopurkin painoksi päälle. Leikkaa painunut myslivuoka patukoiksi.