
Mustikkavispipuuro ja vaniljarahkakastike
4–6:lle
Valmistusaika: 1 h
(kananmunaton, pähkinätön)
Mustikoista valmistuu todella herkullinen vispipuuro. Valmista lisukkeeksi rahkasta vaniljainen kastike.
1 l vettä
½ l mustikoita
2 dl mannasuurimoita
1 dl sokeri
Vaniljarahkakastike
2 dl maitorahkaa
1 dl kuohukermaa
2 rkl sokeri
2 tl vaniljasokeria
Mittaa kattilaan vesi ja mustikat, anna kiehua miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää kattilaan mannasuurimot vähän kerrallaan koko ajan vispilällä sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä vielä 5 minuuttia. Sekoita joukkoon sokeri. Jäähdytä hetki ja vaahdota kuohkeaksi sähkövatkaimella.
Lisää maitorahkan joukkoon kuohukerma, sokeri sekä vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi. Tarjoile kastike vispipuuron kanssa.