Mustikkavispipuuro ja vaniljarahkakastike

Mustikkavispipuuro ja vaniljarahkakastike

4–6:lle

Valmistusaika: 1 h

(kananmunaton, pähkinätön)

 

Mustikoista valmistuu todella herkullinen vispipuuro. Valmista lisukkeeksi rahkasta vaniljainen kastike.

 

1 l vettä
½ l mustikoita
2 dl mannasuurimoita
1 dl sokeri

Vaniljarahkakastike
2 dl maitorahkaa
1 dl kuohukermaa
2 rkl sokeri
2 tl vaniljasokeria

Mittaa kattilaan vesi ja mustikat, anna kiehua miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää kattilaan mannasuurimot vähän kerrallaan koko ajan vispilällä sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä vielä 5 minuuttia. Sekoita joukkoon sokeri. Jäähdytä hetki ja vaahdota kuohkeaksi sähkövatkaimella.

Lisää maitorahkan joukkoon kuohukerma, sokeri sekä vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi. Tarjoile kastike vispipuuron kanssa.