
Pienet porkkanaleivät ja hernevoi
8:lle
Valmistusaika: 1,5 h
(kananmunaton, pähkinätön)
Helpot pienet porkkanaleivät valmistuvat porkkanamehusta ja paistetaan kypsäksi lettupannulla. Porkkanaleivän päälle sipaistaan herkullista hernevoita.
Taikina
5 dl porkkanamehua
1 ps kuivahiivaa
1 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
½ dl öljyä
paistamiseen 1 dl rypsiöljyä
Hernevoi
150 g voita
1 pss (200 g) pakasteherneitä
ripaus suolaa
Lämmitä porkkanamehu kädenlämpöiseksi. Laita mehu sekoituskulhoon, lisää kuivahiiva ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon loput kuivat aineet öljy. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kohota. Kauli taikina jauhotetulla alustalla noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Ota taikinasta lasilla tai piparkakkumuotilla taikinaleipäsiä ja paista lettupannulla öljyssä kypsäksi n. 2 min molemmin puolin tai 180-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.
Pehmennä voi huoneenlämpöiseksi tai sulata hetki mikrossa, kunnes voi on pehmeää. Kaada pakasteherneet kiehuvaan veteen ja valuta neste pois. Herneitä ei tarvitse keittää, mutta lämpimänä ne on helpompi sekoittaa voin sekaan. Muuten pakasteherneet kovettavat voin, eivätkä ainekset sekoitu keskenään. Murskaa herneet haarukalla karkeaksi ja sekoita voin sekaan. Mausta hernevoi ripauksella suolaa. Nauti lämpimien porkkanaleipien kanssa.