
Sadonkorjuun sateenkaarisalaatti ja hunajakastike
4:lle
Valmistusaika: 30 min
(maidoton, laktoositon, gluteeniton, kananmunaton, soijaton, pähkinätön, ei sisällä kalaa/äyriäisiä, ei sisällä selleriä)
Sadonkorjuun sateenkaarisalaatti kootaan nimensä mukaisesti raidoittain sateenkaaren värein. Salaatin kastikkeena on makea hunajakastike.
1 rs punaisia kirsikkatomaatteja
5 porkkanaa
2 keltaista paprikaa
1 ps salaattia
¼ punakaalia
2 dl mustikoita
Hunajakastike
½ dl rypsiöljyä
1 dl omenamehua
2 rkl hunajaa
1 tl mietoa sinappia
Puolita kirsikkatomaatit, raasta porkkanat, pilko paprikat, salaatti ja punakaali. Kokoa salaatti suurelle lautaselle raidoittain sateenkaaren muotoon. Ylimmäiseksi kirsikkatomaatit, seuraavaksi porkkanaraaste, keltaiset paprikat, vihreä salaatti, mustikat ja alimmaiseksi punakaali.
Sekoita salaatinkastikkeen ainekset keskenään ja ripottele salaatin päälle.