uunimakkara

Täytetty uunimakkara ja värikäs muusi

2–4:lle

Valmistusaika: 1 h

(gluteeniton, kananmunaton, soijaton, ei sisällä kalaa/äyriäisiä, ei sisällä selleriä)

 

Parempi uunimakkara täytetään ketsupin ja juustoraasteen lisäksi kirsikkatomaateilla ja nautitaan värikkään perunamuusin kanssa.

 

1 kg jauhoisia perunoita

3 dl maitoa

50 g voita

3 eriväristä porkkanaa raasteena

½ dl persiljaa

1 tl suolaa

 

2 uunimakkaraa

2 rkl ketsuppia

värikkäitä kirsikkatomaatteja

1 dl juustoraastetta

 

Kuori perunat ja laita suolalla maustettuun kiehuvaan veteen niin, että perunat peittyvät. Keitä perunat kypsiksi n. 20 minuuttia ja kaada vesi pois kattilasta. Laita toiseen pieneen kattilaan maito ja voi. Kuumenna, kunnes voi on sulanut. Muhenna perunat muusiksi ja lisää maitoseos ohuena nauhana muusin joukkoon koko ajan vatkaten. Lisää joukkoon raastetut porkkanat ja hienonnettu persilja. Mausta ripauksella suolaa.

Tee makkaroihin pitkä viilto, johon lisäät ketsuppia, halkaistuja kirsikkatomaatteja ja juustoraastetta. Paista uunimakkaroita 180-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia ja nauti värikkään muusin kera.