peruna

Masu i fickan – mobilappen hänger alltid med

I Masu-mobilappen, som är avsedd för skolelever, går det enkelt att kontrollera veckans skolmatsedel. Genom att besvara frågor som ställs varje vecka deltar alla användare i utlottningar där man kan vinna fina priser.

Masu är inte bara en webbplats, eftersom en mobilapplikation har tagits fram vid sidan av den. Via appen, som är avsedd för skolelever, kan barn och unga enkelt kontrollera veckomenyn i sina skolor samt lära sig mer om matens och råvarornas ursprung och bakgrund. Masu finns alltså med i fickan såväl i skolan som hemma och på fritiden.

En av de viktigaste och mest intressanta egenskaperna i Masu-appen är veckans fråga. De som använder appen kan varje vecka svara på olika frågor om till exempel skolmat, råvaror, deras favoriträtter, önskemål om skolmaten eller fritidsintressen. Det ställs också frågor med vilka Arkea får värdefull information för att utveckla sin verksamhet. 

kalapuikko

 

Priser till lotterivinnare

Det lönar sig att ladda ner Masu-appen och svara på enkäter, eftersom deltagarna då automatiskt deltar i olika utlottningar. I slutet av höstterminen lottar vi ut en Apple iPhone 11-telefon bland alla skolelever som laddat ner appen. I slutet av varje vecka lottar vi också ut flera mindre priser i Masu. Dessa är till exempel power banks, dvs. reseladdare försedda med Masu-logotypen, popsocket-telefonhållare samt reflekterande Masu-ryggsäckar som passar bra för att transportera till exempel idrottsredskap. Alla vinnare i utlottningen får ett meddelande om vinsten med ett push-meddelande från appen, och priserna kan hämtas på egen skolrestaurang en vecka efter meddelandet.